Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

Grendel Games

Een zorgverzekeraar die in ‘gaming’ een belang neemt? Jazeker. Serious Gaming wel te verstaan. Games die specifiek op de zorg gericht zijn en worden ontwikkelt om binnen de zorg te innoveren. Bestuursvoorzitter Diana Monissen zei tijdens het ondertekenen van de deelneming: “Wij geloven stellig dat e-health en serious gaming een grote bijdrage gaan leveren aan de effectiviteit en kwaliteit van leven binnen de zorg. Zowel voor behandeling, alsook voor preventie. Het gaat een grote rol spelen bij bijvoorbeeld zelfredzaamheid van patiënten in de nabije toekomst.”

Samenwerking tussen de diverse partijen (o.a. UMCG) maakt het mogelijk om te focussen op nieuwe innovaties die worden ontsloten door de inzet van serious games binnen de zorg. Voorbeeld: Met serious games kunnen vaardigheden worden aangeleerd aan chirurgen of gedragsveranderingen worden gerealiseerd bij patiënten. Het gaat daarbij voor deze laatste groep om gedrag ten aanzien van bijvoorbeeld voeding, leefstijl en beweging. Thema’s die wij ook belangrijk vinden binnen de zorg.

 

Gryphon Rider

 

Daarnaast zorgt de unieke samenwerking voor een extra boost bij het Leeuwarder gamebedrijf. Tim Laning van Grendel Games: “Door de samenwerkingen zijn er veel meer mogelijkheden voor ons om te groeien en te doen waar onze passie ligt, namelijk het ontwikkelen en innoveren via games ten behoeve van de zorg. Daarnaast zijn we ook pioniers op dit gebied, ik ken geen enkel gamebedrijf op de wereld die zo’n unieke samenwerking is aangegaan.

Kijk voor actuele ontwikkelingen of games op www.grendelgames.com