Stichting De Friesland Zorgverzekeraar logo

FDA goedkeuring voor A-view van Stroke2Prevent

Persbericht |
Stroke2prevent ontvangt Amerikaanse FDA-goedkeuring voor A-View®

Zwolle, Nederland – 29 Mei 2017 Stroke2prevent BV, een innovatief Nederlands technologiebedrijf heeft vandaag bekendgemaakt dat het van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) goedkeuring heeft ontvangen voor A-View®. A-View ballonkatheter, is een uniek medisch product voor gebruik bij cardiale interventies. A-View® in combinatie met Transoesophageal echografie (TEE), visualiseert de volledige aorta boog. ‘Deze Amerikaanse goedkeuring voor A-View® is een belangrijke ontwikkeling om onze technologie beschikbaar te maken voor artsen en daarmee te kunnen bijdragen aan verbeterde resultaten voor hartchirurgie patiënten’, aldus Maarten Nibbelke, CEO van Stroke2prevent.

Over A-View: A-View® is bedoeld om de zogenoemde blinde vlek van TEE, die veroorzaakt wordt de lucht in de trachea, te voorkomen. A-View® wordt gebruikt voor beeldvorming van de volledig aorta-boog, en heeft aangetoond dat het gericht screent op atherosclerose van de aorta, ondersteunt in het diagnosticeren van aorta aandoeningen en beoordelen van vasculaire bloedstroom. De aanvullende informatie die door A-View® wordt verkregen, ondersteunt chirurgen om de beste patiëntresultaten te garanderen. A-View® wordt momenteel in Europa verkocht en zal binnenkort beschikbaar zijn in de VS. Dit in afwachting van afspraken voor een passend distributie- en servicekanaal.

Over Stroke2prevent: Stroke2prevent BV ontwikkelt, produceert en distribueert medische producten. De producten en diensten zijn gericht op hartchirurgie, interventie cardiologie en TEE screening. Het bedrijf is opgericht in 2011 en is gevestigd in Zwolle.

Voor verdere vragen: Stroke2prevent BV, Maarten Nibbelke CEO, +31(0)6 22941261 maarten.nibbelke@stroke2prevent.com of bezoek www.stroke2prevent.com